Nieuw vanaf 1 januari 2017: Multi Move geïntegreerd in de lessen gym van Roska

In samenwerking met de sportraad van Asse en Sport Vlaanderen organiseert Roska ,voor de allerjongsten deze basis van bewegen . Roska Asse heeft hiervoor een licentie bekomen voor 2 schooljaren .
Wat is Multi Move ?
Multimove voor kinderen is een proefproject dat tot stand kwam via een samenwerking tussen de Vlaamse Sportfederatie vzw , de Universiteiten ( VUB ,UGebt ,en KU Leuven ) , Recreatiebeleidvzw en de Vlaamse Trainersschool .Dit project waaraan Roska zijn medewerking verleent ,wordt gerealiseerd in opdracht en met de steun van de Vlaamse Overheid .
Roska geeft kinderen de kans om meer en gevarieerd te bewegen .
In het Multimove voor kinderen staan in Roska 12 fundamentele bewegingsvaardigheden centraal . Deze vormen belangrijke bouwstenen die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen .
De jone kindertijd is dus een beslissende periode waarin de fundamentele bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld en de basis wordt gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren .
In Roska wordt dit reeds meer dan 30 jaar gegeven door uitsluitend leraars LO .
Die staan garant voor een professionele begeleiding van kinderen.
Deze bewegingsvormen lopen trouwens als een rode draad doorheen al onze lessen , van Hébertisme tot gym voor 6 jarigen . Deze 12 bewegingsvormen zijn : stappen en lopen , vangen en werpen , klimmen en klauteren , slaan , zwaaien , trappen , roteren , dribbelen , glijden , heffen en en dragen , springen en landen , trekken en duwen .
Heb je nog vragen , contacteer ons .

1 comment on “Nieuw vanaf 1 januari 2017: Multi Move geïntegreerd in de lessen gym van Roska”

 1. Abel

  Beste,

  Wij (ouders van ons zoon Samuel, 3 jaar) zijn geïnteresseerd in de multimove en hebben een aantal vragen.
  Is er bij Roska nog mulimove lessen en als ja wanneer zijn deze en is er ook nog plek?

  Alvast bedankt voor uw antwoord,
  Innes & Abel (Hamme, Merchtem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *