Nieuw vanaf 1 januari 2017: Multi Move geïntegreerd in de lessen gym van Roska

In samenwerking met de sportraad van Asse en Sport Vlaanderen organiseert Roska ,voor de allerjongsten deze basis van bewegen . Roska Asse heeft hiervoor een licentie bekomen voor 2 schooljaren .
Wat is Multi Move ?
Multimove voor kinderen is een proefproject dat tot stand kwam via een samenwerking tussen de Vlaamse Sportfederatie vzw , de Universiteiten ( VUB ,UGebt ,en KU Leuven ) , Recreatiebeleidvzw en de Vlaamse Trainersschool .Dit project waaraan Roska zijn medewerking verleent ,wordt gerealiseerd in opdracht en met de steun van de Vlaamse Overheid .
Roska geeft kinderen de kans om meer en gevarieerd te bewegen .
In het Multimove voor kinderen staan in Roska 12 fundamentele bewegingsvaardigheden centraal . Deze vormen belangrijke bouwstenen die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen .
De jone kindertijd is dus een beslissende periode waarin de fundamentele bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld en de basis wordt gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren .
In Roska wordt dit reeds meer dan 30 jaar gegeven door uitsluitend leraars LO .
Die staan garant voor een professionele begeleiding van kinderen.
Deze bewegingsvormen lopen trouwens als een rode draad doorheen al onze lessen , van Hébertisme tot gym voor 6 jarigen . Deze 12 bewegingsvormen zijn : stappen en lopen , vangen en werpen , klimmen en klauteren , slaan , zwaaien , trappen , roteren , dribbelen , glijden , heffen en en dragen , springen en landen , trekken en duwen .
Heb je nog vragen , contacteer ons .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *