Zondag 2 mei 2021 Lentewandeling in het Pajottenland

Wanneer: zondag, 2 mei 2021.

Waar: samenkomst aan de kerk van O.L.V.- Lombeek om 14 uur (er is mogelijkheid om te parkeren achter de kerk).

Afstand: 12 km.

De wandeling voert ons langs de molen van kapitein Zeppos, om vervolgens de uitgestrekte velden (de woestijn genaamd) van de naburige gemeente Gooik te doorkruisen. Het is de tijd van het jaar dat alles in bloei staat. Via appel -en perenboomgaarden bereiken we iets later Neigembos. Dit oeroude bos met hemelhoge eiken- en beukenbomen en bloeiende boshyacinten en anemonen zijn een lust voor het oog. We dalen af in dit bos, om vervolgens via holle wegen en een deinend landschap de woestijnkapel te bereiken. Hier kan men op de nabijgelegen boerderij een ijsje kopen om zich te verfrissen en even op adem te komen. We klimmen nog hoger op in het landschap en bereiken met café den Haas één van de hoogste punten van de wandeling. Van hieruit kan men het hele heuvelachtige Pajottenland overzien.  In de verte zien we reeds het kerkje van O.L.V.- Lombeek blinken in de zon. Door de golvende  nog groene korenvelden dalen we af terug naar ons vertrekpunt. Een prachtige natuurbeleving om naar uit te kijken.

Iedereen welkom.

Heel belangrijk: alles zal afhangen van de dan geldende Coronaregels!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *